Studiegids

nl en

Data Science

De minor geeft een toegankelijke introductie tot de theorie en praktijk van Data Science. Studenten leren de basis van data-analyse en patroonherkenning in grote gegevensverzamelingen en het interpreteren en visualiseren van de gevonden informatie.
Gezien het onderwerp verwachten we affiniteit met computers en programmeren. Hoewel het programma interessant is voor een breed spectrum van studenten van de Universiteit, zal niet iedereen direct voldoende hands-on programmeervaardigheid hebben om de praktijkopdrachten te maken. Het is daarom mogelijk om één van de vakken te vervangen door het vak Programmeermethoden.

Minor (30 EC)

Het volledige minorprogramma bestaat uit de hieronder genoemde vakken. De kernvakken bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Schakelvakken

Studenten die geen programmeerervaring hebben, dienen het vak Programmeermethoden te volgen in plaats van Business Intelligence & Process Modelling of Databases.
Studenten die geen basisvak statistiek in hun vooropleiding hebben, dienen het vak Statistiek in hun programma op te nemen. Indien Statistiek onderdeel van het minorprogramma is, vervalt het vak Business Intelligence & Process Modelling.
Er wordt geadviseerd om in ieder geval Data Mining, Kunstmatige intelligentie en Natural Computing te doen.

Taal

In principe wordt de minor in het Nederlands aangeboden. Een aantal vakken kan, afhankelijk van de docent, in het Engels worden gegeven.

Toegankelijkheid

De minor is toegankelijk voor derdejaars bachelorstudenten met interesse in data science en computers. Om het exacte programma van de student vast te stellen op basis van ervaring en belangstelling wordt een intakebijeenkomst met de minorcoördinator georganiseerd vlak voor de start van het minorprogramma. Deelname aan deze bijeenkomst is verplicht. Studenten die geplaatst zijn, krijgen hierover in augustus bericht.

De minor wordt verzorgd door de Bacheloropleiding Informatica en valt onder verantwoordelijkheid van de Examencommissie Informatica.

Rooster

Zie in de rechterbalk het Rooster 2017-2018 van de Minor Data Science. De zalen worden nog bekendgemaakt.

Inschrijving vakken en tentamens

Aanmelden via Usis: Selfservice > Studentencentrum > Inschrijven
Activiteitencodes te vinden via de studentenwebsite onder de tab 'Wiskunde en Natuurwetenschappen'.

Aanmelding

LET OP: je kunt je niet meer aanmelden voor de minor Data Science 2017-2018. De aanmeldperiode is gesloten.
Aanmelding gaat via uSis, in de periode 1 mei tot en met 1 augustus 2017. Je schrijft je in voor de hele minor Data Science (4000MDASCN) via studieactiviteitencode 1457.

Meer informatie over de aanmeldingsprocedure kun je vinden op de volgende website: aanmelding minoren 2017-2018.

Contact

Riet Derogee, onderwijscoördinator.

Overig

  • De minor Data Science vervangt de minor Computers and Computing.

  • In collegejaar 2017-2018 wordt het vak Cyberspace & Cyberlaw niet meer aangeboden. In plaats daarvan volgen studenten het vak Natural Computing.