Studiegids

nl en

Minor

Inschrijving

U kunt zich voor deze minor vanaf 1 mei 2011 aanmelden via uSis. Het rooster van deze minor is nog niet bekend.

Omschrijving

Grote ondernemingen, ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en organisaties hebben behoefte aan mensen die een grondige kennis van hun vakgebied koppelen aan financieel-economische deskundigheid, bedrijfskennis en managementvaardigheden. De minor Bedrijfswetenschappen in combinatie met je eigen studie biedt deze kennis en vaardigheden. Hiermee haal je het beste uit twee werelden en krijg je een goede voorbereiding op je toekomstige loopbaan!

De minor Bedrijfswetenschappen richt zich op organisatorische, personele, financiële en marketingtechnische vraagstukken die zich binnen organisaties kunnen voordoen. Deze minor geeft je inzicht in drie aspecten: Business and Entrepreneurship & Human Resource Management, Financial Management en Marketing Management.

De minor Bedrijfswetenschappen bestaat uit twee delen van ieder 15 ec: Bedrijfswetenschappen I en Bedrijfswetenschappen II. Hieronder treft u de vakbeschrijvingen van alle vakken. Meer informatie over de minor kun je vinden op de volgende website.

Vak EC Semester 1 Semester 2
Business and Entrepreneurship 5
Financial Management 5
Marketing Management 5
Human Resource Management 5
Advanced Financial Management 5
Advanced Marketing Management 5

Keuzepakket

Sommige opleidingen hebben slechts een keuzeruimte van 15 studiepunten, het is dan mogelijk om een keuzepakket te volgen dat bestaat uit een aantal minorvakken. Er zit een opbouw van niveau in een minor dus je kunt niet zomaar vakken kiezen. Elke minor biedt daarom ook een pakket van 15 studiepunten aan. Dit is echter geen complete minor, wat kan betekenen dat je toestemming moet vragen aan je examencommissie. In de onderwijs- en examenregeling van je eigen opleiding kun je nalezen wat er is toegestaan bij de invulling van je keuzeruimte en in welke gevallen je toestemming moet vragen aan de examencommissie. Meer informatie over dit keuzepakket .

Het staat je natuurlijk vrij om meer studiepunten te halen dan de verplichte 180 studiepunten die voor een bacheloropleiding staan, dat wil zeggen dat je wel een 30 studiepunten tellende minor kunt volgen als je bereid bent 15 studiepunten meer te halen dan je nodig hebt.