Studiegids

nl en

Minor

Inschrijving

Let op: minoren zijn alleen toegankelijk voor bachelorstudenten die hun propedeuse (van een WO-opleiding) hebben behaald.

U kunt zich voor deze minor vanaf 1 mei 2019 aanmelden via uSis: het studiegidsnummer is 2000MBEDRN (St. act. nr. 1389).
Het rooster van deze minor is nog niet bekend.

Omschrijving

De minor Bedrijfswetenschappen leert je bedrijfswetenschappelijke vaardigheden aan die van belang zijn voor je toekomstige carrière. In veel bedrijven is behoefte aan mensen die kennis van hun vakgebied koppelen aan bedrijfswetenschappelijke kennis en managementvaardigheden. De minor Bedrijfswetenschappen in combinatie met je eigen studie biedt deze kennis en vaardigheden.
De minor onderscheidt zich in didactiek door aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, interdisciplinariteit en het aanleren van academische vaardigheden. Het interdisciplinaire karakter van deze Minor is zichtbaar door de diverse groep studenten en het brede aanbod aan vakken. Daarnaast brengen we je belangrijke (wetenschappelijke) vaardigheden bij die je later in de praktijk kunnen helpen.
Voorbeelden waarin aandacht is voor bovengenoemde vaardigheden:

  • De studenten werken bij verschillende vakken in groepsverband aan opdrachten en (real life) business cases.

  • De bevindingen van hun (groeps)opdrachten moeten studenten bij verschillende vakken presenteren. Hierbij ontmoet men studenten uit verschillende disciplines.

  • Studenten zullen bij verschillende vakken schriftelijke analyses en opdrachten moeten inleveren waar behalve naar de inhoud ook naar vorm en stijl zal worden gekeken.

Deze minor wordt georganiseerd door de afdeling Bedrijfswetenschappen (verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid). Onze afdeling herbergt wetenschappers afkomstig uit verschillende disciplines met verschillende affiniteiten en onderzoeksinteresses binnen de bedrijfswetenschappen: ondernemerschap, marketing, finance, organisatie en strategie. Ons onderwijs wordt verzorgd door een enthousiast en deskundig team van docenten en onderzoekers. Onze uiteenlopende achtergronden en interesses biedt de mogelijkheid een minor aan te bieden met een diverse brede samenstelling; uiteenlopende aspecten van de bedrijfswetenschappen komen hierin aan de orde.

De minor Bedrijfswetenschappen bestaat uit twee delen van ieder 15 ec: Bedrijfswetenschappen I en Bedrijfswetenschappen II. Hieronder treft u de vakbeschrijvingen van alle vakken.

Details

Vak EC Semester 1 Semester 2

Let op: minoren zijn alleen toegankelijk voor bachelorstudenten die hun propedeuse (van een WO-opleiding) hebben behaald.

Semester 1

Entrepreneurship and Innovation 5
Marketing Management 5
Business Analytics 5

Semester 2

Strategic Management & Leadership 5
Entrepreneurial Finance 5
Negotiation & Mediation 5