Studiegids

nl en

Minor

Inschrijving

Let op: minoren zijn alleen toegankelijk voor bachelorstudenten die hun propedeuse (van een WO-opleiding) hebben behaald.

U kunt zich voor deze minor vanaf 1 mei 2013 aanmelden via uSis: het studiegidsnummer is 2000MIRECN.

Omschrijving

Bijna iedereen heeft tegenwoordig toegang tot internet. Er is informatie in overvloed beschikbaar en de mogelijkheden om te communiceren nemen toe. Laptops met wi-fi, Blogs, Blackberry’s waarmee je e-mails kunt ontvangen en versturen; virtuele werelden waarin je een tweede leven kunt leiden: je kunt 24 uur per dag op vele manieren en meer of minder anoniem online actief zijn. Is internet een wereld op zich? Is het controleerbaar en bestuurbaar? Moet het dat zijn In de vakken van de minor Internetrecht worden deze vragen onder de loupe genomen. Aan de orde komen de juridische positie van de gebruikers, aanbieders en ontwerpers van ICT-diensten en de vraag naar de geboden en te bieden juridische bescherming.

Deze minor maakt je bewust van de meest relevante en actuele ICT-diensten. Daarnaast leer je welke juridische haken en ogen in de praktijk spelen bij het ontwerpen, aanbieden en gebruiken van deze ICT-diensten en word je er in getraind om deze haken en ogen te herkennen en goed gefundeerd te benaderen.

Indeling

De vakken Internetrecht, Telecommunicatierecht en Cyberspace and Cyberlaw worden zowel het eerste als tweede semester gegeven.

Minimum/maximum aantal deelnemers 30

Vak EC Semester 1 Semester 2

Let op: minoren zijn alleen toegankelijk voor bachelorstudenten die hun propedeuse (van een WO-opleiding) hebben behaald.

Inleiding Recht 5
Inleiding Strafrecht 5
Inleiding Europees Recht 5
Cyberspace en Cyberlaw 5
Telecommunicatierecht 5
Internetrecht 5

Meer info

0