Studiegids

nl en

Mentoraat (Studievaardigheden) BFW

Vak
2021-2022

Beschrijving

Tijdens de inleidende week worden studenten ingedeeld in mentoraatgroepen en voorgesteld aan de studentmentoren (tweede jaars BFW-ers). Samen ontdekken de eerstejaars studenten het Gorlaeus, de opleiding BFW en leren ze inzicht te krijgen in hun eigen studievaardigheden. Het mentoraat richt zich met name op het ‘leren studeren’ en het ‘bewaken van de studievoortgang’, maar vormt ook een basis voor sociale interactie. Vanuit de studievereniging Aesculapius zullen speciaal voor het mentoraat verschillende sociale activiteiten georganiseerd worden.

Coordinator

Mw. Dr. A.E.M. Klomp

Doelgroep

BFW1

Toegangseisen

Niet van toepassing

Onderwijsvorm

College, werkgroepen, gesprekken

Leerdoelen

  • leren studeren

  • bewaken van de studievoortgang

Toetsing

Verplichte opdrachten, samenwerking, aanwezigheidsplicht groepsbijeenkomsten.

Inschrijven

Voor deelname aan de verschillende onderdelen van het vak én voor deelname aan het (her)tentamen is per onderdeel een aparte inschrijving in uSis verplicht. De inschrijving voor de vakonderdelen sluit 28 dagen voor de start van het eerste onderdeel van het vak; de inschrijving voor het (her-/deel)tentamen sluit 10 dagen voor de tentamendatum. Je vindt het overzicht met studieactiviteiten, incl. deadlines, in het rechtermenu onder ‘Files’> ‘uSis codes BFWx’.
NB Schrijf je alleen in voor de onderdelen die je daadwerkelijk gaat volgen, ook uitschrijven als je niet deelneemt is verplicht.