Prospectus

nl en

Onderzoeksproject

Course
2015-2016

Toegangseisen

Te kiezen door studenten van het honours college traject Bèta en Life Science, onafhankelijk van de studiefase. Keuzeonderdeel.

Beschrijving

Uitvoeren van onderzoeksproject inclusief verdieping in literatuur, voorbereiden, uitvoeren en uitwerken van experimenten, schrijven van verslag en (zoveel mogelijk) deelname aan meetings binnen de onderzoeksgroep.
De HC student kan er voor kiezen om al aan het einde van het eerste jaar (zomervakantie) te starten met een stage in een van de vele laboratoria bij W&N of op het LUMC. De talentcoach kan de student begeleiden bij het vinden van een passend onderzoeksproject.
De lengte van een onderzoeksproject kan variëren tussen 5 en 20EC. De uitvoering van het onderzoek kan in de zomerperiode plaatsvinden of (indien het onderzoek zich er voor leent) gedurende het studiejaar worden voortgezet. Onderwerp, duur en planning van het onderzoeksproject wordt bepaald in overleg met de stagebegeleider. Zo is 5 EC gelijk aan 3,5 week fulltime of 4 maanden 1 dag in de week.

Onderwijsvorm

De student wordt opgenomen in de onderzoeksgroep en voert onder begeleiding experimenten uit.

Literatuur

Voor het onderzoeksproject relevante literatuur wordt door de begeleider verstrekt.

Beoordeling

Beoordeling van een onderzoeksproject is volgens de normen van het bacheloronderzoek van de reguliere opleiding van de student. Het onderzoeksproject wordt afgesloten met een verslag en eventueel indien van te voren afgesproken tevens met een mondelinge presentatie.

Rooster

n.v.t.

Contact

honourscollege@edufwn.leidenuniv.nl