Prospectus

nl en

Social change in Indonesia since 1945

Course
2012-2013

Toegangseisen

Completion of first and second years South and Southeast Asian Studies. Students with other backgrounds may, however, be admitted at the lecturers’ discretion.

Beschrijving

Dit werkcollege biedt een overzicht van de voornaamste maatschappelijke veranderingen die hebben plaatsgehad in Indonesië sinds de onafhankelijkheid. Aparte aandacht wordt geschonken aan politieke, economische en sociale ontwikkelingen. Bijzondere aandacht gaat uit naar de regimeverandering – van Sukarno naar Soeharto – in 1966 en de afloop van het tijdperk van de Nieuwe Orde in 1998. Ter sprake zullen zaken komen als economische groei, inkomensverdeling, sociale vooruitgang, godsdienstige verandering, politieke economie en corruptie.

Leerdoelen

Dit werkcollege biedt de deelnemers overzichtskennis van de huidige maatschappij van Indonesië. Tevens krijgen ze oefening in de toepassing van economische en politieke theorievorming op vraagstukken uit de recente geschiedenis. Vaardigheden in mondelinge en schriftelijke rapportage worden ontwikkeld.

Rooster

Zie de website

Onderwijsvorm

Werkcollege

Toetsing

  • Presentaties en deelname (40 %)

  • Afsluitend werkstuk (60 %)

Blackboard

Ja.

Literatuur

TBA

Aanmelden

Verplicht via uSis.

Aanmelden contractonderwijs

Aanmelden voor Contractonderwijs

Contact

Via docenten Dr. J.T. Lindblad en Prof.Dr. D.E.F. Henley