Studiegids

nl en

Frans: Taalvaardigheid B (keuzevak voor niet hoofvakstudenten Frans)

Vak
2017-2018

Toegangseisen

Taalvaardigheid A.

Beschrijving

Sinds een paar jaar biedt de opleiding Frans een speciaal voor bijvakkers bestemd onderdeel Taalvaardigheid aan. Dit bestaat uit Taalvaardigheid A (5 ECTS 1e semester) en Taalvaardigheid B (5 EC 2e semester).
Binnen het college Taalvaardigheid A ligt de nadruk op grammatica, verwerving van vocabulaire en de uitspraakregels van het Frans. Op deze manier wordt een goede basis gelegd voor Taalvaardigheid B, waar de nadruk meer zal liggen op spreek- en luistervaardigheid. De colleges voor Taalvaardigheid B vinden plaats in het talenlaboratorium. Tijdens beide colleges train je lees- en schrijfvaardigheid aan de hand van opdrachten en oefeningen. Tevens werk je in zelfstudie met het speciaal voor onze studenten ontworpen computerprogramma Logigram als ondersteuning.

Leerdoelen

Dit programma biedt bijvakkers de kans om, in een rustiger tempo, met minder uren college per week dan de hoofdvakkers, het voor bijvakkers vereiste eindniveau B1 te halen.

Rooster

Collegerooster

Onderwijsvorm

Hoor- werkcollege.

Toetsing

Tentamenrooster

Tentamen in mei

Blackboard

Blackboard.

Literatuur

  • B. Dijkzeul, M. Dijkzeul, Grammaire Essentielle, Nijgh Versluys, Baarn, 2e druk. ISBN: 978 90 4253302 8.

  • Contexte, Woordenschat met oefeningen Frans, Intertaal, ISBN13: 9789460300172

  • J.F. Matter, Uitgesproken Frans, Te bestellen als syllabus via printing on demand

  • Dominique Abry et Marie-Laure Chalaron: 350 exercices de phonétique (cassette, cd’s niet aanschaffen). Uitgever: Hachette (1994), serie ‘Exerçons-nous Langue’ : Français; ISBN-10: 2010205502 ISBN-13: 978-2010205507

  • Syllabus TVB

Aanmelden

Inschrijven via uSis is verplicht.

Voor dit keuzevak is een beperkt aantal plaatsen.

Contact

Drs. A.J.M. Mansour-Maslin

Opmerkingen

Dit vak vormt een goede voorbereiding op andere vakken binnen de opleiding Franse taal en cultuur zoals Le Français Juridique en Civilisation I en/of II. Ook is het volgen van dit vak raadzaam voor studenten die een studieverblijf in Frankrijk overwegen.