Studiegids

nl en

Oriëntatie Informatica en Economie

Vak
2016-2017

Beschrijving

De nadruk van Oriëntatie I&E zal liggen op het creëren van overzicht van Informatica & Economie. Dit overzicht zal vanuit wetenschappelijke, professionele en maatschappelijke invalshoeken worden benaderd. Tijdens colleges zal er worden in gegaan op de wetenschap achter een aantal onderwerpen binnen I&E. Gedurende bedrijfsbezoeken zullen de studenten ervaren hoe het bedrijfsleven om gaat met Informatica & Economie. Om het maatschappelijke bewustzijn te creëren zullen actuele nieuwsartikelen of whitepapers interactief behandeld worden. In het vak Informatica & Economie Integratie 1 zal dieper op de onderwerpen worden in gegaan.

Leerdoelen

Het doel van het college is om de studenten een duidelijk kader te geven over het raakvlak van IT en economie/bedrijfskunde en hoe men met dit raakvlak kan om gaan. Na dit vak zullen studenten een theoretisch fundament hebben over het raakvlak om de rest van de studie in te kunnen plaatsen. Ook zullen zij al enkele praktische toepassingen hebben zien voorbij komen en de maatschappelijke en praktische relevantie van dit vakgebied begrijpen.

Rooster

Het meest recente rooster is te vinden op de LIACS website .

Onderwijsvorm

Per week 3 uur interactief hoorcollege. Om het relevantie van dit vakgebied en deze studie in de praktijk te verduidelijken, zullen er ook enkele bedrijfsbezoeken plaats vinden.

Toetsing

Toetsing zal plaats vinden in de vorm van een groepsopdracht en een tentamen. De opdracht zal voor 45% mee tellen in het eindcijfer en het tentamen voor 55%. Voor het tentamen dient minimaal 5.5 gehaald te worden. Het eindcijfer van het vak is een Pass/Fail. Een Pass wordt gehaald bij een 5.5. Een student mag niet meer dan 20% van de contacturen missen, waarbij participatie van de bedrijfsbezoeken verplicht is.

Herkansing: Het tentamen kent een herkansingsmogelijkheid in de vorm van een hertentamen. De opdracht kent een herkansingsmogelijkheid in de vorm van een individuele opdracht. Deze opdracht dient binnen 3 weken na het bekendmaken van de eindcijfers te worden ingeleverd.

Blackboard

Niet van toepassing

Literatuur

Literatuur wordt in de vorm van een syllabus gedeeld met de studenten voor aanvang van het college.

Aanmelden

Aanmelden via Usis: Selfservice > Sudentencentrum > Inschrijven
Activiteitencodes te vinden via de facultaire website
Voor studenten die niet staan ingeschreven voor de bachelor Informatica & Economie is er een beperkte capaciteit. Neem contact op met de onderwijscoördinator.

Contact

Onderwijscoördinator Informatica en Economie

Website

Na aanmelding voor het vak, kan toegang tot de website van het vak verkregen worden via de docent