Studiegids

nl en

Presenteren en Communiceren 1b

Vak
2013-2014

Omschrijving

Natuurkundigen krijgen tijdens en na hun studie te maken met allerlei vormen van informatieoverdracht en met interactie en communicatieprocessen bij het leiden van of functioneren in groepen. Zij zullen over aspecten van hun vak moeten overleggen met collega’s.
De cursus wordt in het 2e jaar aangeboden in combinatie met Natuurkundig Onderzoek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei media. Daarmee vormt deze cursus een introductie op interactieve en communicatieve vaardigheden die van belang zijn bij deze processen (zoals het ontwerpen en uitvoeren van mondelinge presentaties over een natuurkundig onderzoek en het reflecteren op feedback van medestudenten en op de video opname).

Onderwijsvorm

Oefenen in het presenteren van resultaten van natuurkundige experimenten.

Literatuur

  • Communicatie en Management: Basisprincipes; K. Wiertzema. Uitg.Pearson Education Benelux.ISBN-10: 9043008699; ISBN-13: 9789043008693

  • Communicatie en Management: Spreken in het openbaar; K. Wiertzema en P.Jansen. Uitg.Pearson Education Benelux. ISBN-10: 904300894X; ISBN-13:9789043008945

Rooster

Rooster

Tentamen

Beoordeling van mondelinge presentatie en reflectie hierop en posterpresentatie.

Voorkennis

Presenteren en Communiceren 1a

Bijzonderheden

Vereist is een USB-memorystick
PC1b maakt, samen met PC1a uit het 1e jaar, onderdeel uit van “Leren, presenteren en communiceren”, dat ook nog 2 keuzevakken omvat waarin de schriftelijke presentatie en de oriëntatie op het beroep van leraar aan bod komt.

Meer info

-Contactgegevens docent: Prof.dr.J.van den Broek (Jos)

Meer gedetailleerde informatie wordt beschikbaar gemaakt via Blackboard onder de cursusnaam ‘Presenteren en Communiceren 1. (hiervoor is een ULCN-account nodig)
Dit vak is geïntegreerd met het vak Natuurkundig Onderzoek.