Studiegids

nl en

Presenteren en Communiceren 1a

Vak
2013-2014

Omschrijving

Natuur- en Sterrenkundigen krijgen tijdens en na hun studie te maken met allerlei vormen van informatieoverdracht en met interactie en communicatieprocessen bij het leiden van of functioneren in groepen. Zij zullen over aspecten van hun vak moeten overleggen met collega’s.
De cursus wordt bij de bacheloropleiding aangeboden in combinatie met experimentele natuurkunde. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei media. Daarmee vormt deze cursus een introductie op interactieve en communicatieve vaardigheden die van belang zijn bij deze processen (zoals het ontwerpen en uitvoeren van mondelinge presentaties over een natuurkundig onderzoek en het reflecteren op feedback van medestudenten en op de video opname).

Onderwijsvorm

Oefenen in het presenteren van natuurkundige experimenten.

Literatuur

Aanbevolen:

  • Communicatie en Management: Basisprincipes van Communicatie; K. Wiertzema. Uitg.Pearson Education Benelux.ISBN-10: 9043008699; ISBN-13: 9789043008693

  • Communicatie en Management: Spreken in het openbaar; K. Wiertzema en P.Jansen. Uitg.Pearson Education Benelux. ISBN-10: 904300894X; ISBN-13:9789043008945

Rooster

Rooster

Beoordeling

Beoordeling van presentaties.

Bijzonderheden

Vereist is een USB-memorystick.
PC1a maakt, samen met PC1b uit het 2e jaar, onderdeel uit van “Leren, presenteren en communiceren”, dat ook nog 2 keuzevakken omvat waarin de schriftelijke presentatie en de oriëntatie op het beroep van leraar aan bod komt.
Dit vak is geintegreerd met Experimentele Natuurkunde

Meer info

-Contactgegevens docent: Prof.dr.J.van den Broek(Jos)>