Studiegids

nl en

Sanskrit 2

Vak
2012-2013

Toegangseisen

Succesvolle afronding van Sanskrit 1.
Voor tweedejaarsstudenten Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap: Vedisch Sanskrit.

Beschrijving

Verdere kennismaking met het Sanskrit: schrift, grammatica en woordenschat. In dit college wordt een begin gemaakt met het lezen van de Sanskrit verhaalliteratuur in Devanagari schrift, middels capita selecta uit het Mahabharata en een aantal fabels uit de Hitopadesa.

Leerdoelen

Aan het eind van het jaar heeft de student een overzicht van de gehele Sanskrit grammatica, beschikt hij/zij over een goede kennis van de basiswoordenschat, kent hij/zij het Devanagari schrift, en is hij/zij in staat eenvoudige teksten te vertalen.

Rooster

Zie website

Onderwijsvorm

Werkcollege (2 × 2 uur per week).

Toetsing

  • Schriftelijk tentamen in de tussenliggende toetsweek (40%). Het tentamen behandelt de gelezen selecties (in Devanagari schrift) uit het Mahabharata.

  • Schriftelijk tentamen aan het einde van het eerste semester (60%). Het tentamen behandelt de gelezen selecties (in Devanagari schrift) uit de Hitopadesa.

Blackboard

n.v.t.

Literatuur

  • Gonda, A Concise Elementary Grammar of the Sanskrit Language. With Exercises, Reading Selections, and a Glossary. Translated from the German by Gordon B. Ford, Jr. Leiden: Brill, 1966.

  • Charles Rockwell Lanman, A Sanskrit Reader: Text and Vocabulary and Notes. Cambridge, MS: Harvard University Press, 1927.

Aanmelden

Inschrijven voor dit vak via uSis is verplicht.

Aanmelding voor A la carte en contractonderwijs

Aanmelden voor Contractonderwijs

Contact

Prof.dr. Peter Bisschop